Zwemmer Arjan Knipping.
Volledig scherm
Zwemmer Arjan Knipping. © AP

Uitstel van Spelen stelt geduld Knipping op de proef

DE HEURNE - Het uitstel van de Olympische Spelen zorgt bij Arjan Knipping (25) voor een dubbel gevoel. 

In de eerste plaats is er begrip en opluchting. De volksgezondheid staat voorop, zegt de zwemmer uit het Achterhoekse dorp De Heurne. 

Knipping hoeft bovendien niet meer te vrezen voor een ‘oneerlijke strijd’. ,,Er zijn landen waar zwemmers nog gewoon kunnen trainen, terwijl ik het water niet in kan. Ja, het open water, maar daar is het veel te koud voor. Een optimale voorbereiding zou nu onmogelijk zijn geweest.”

Het IOC-besluit voelt tegelijkertijd wrang. Het uitstel vraagt om extra geduld. Knipping is al sinds eind juli 2019 verzekerd van een ticket voor Tokio. Een doel waar hij sinds 2016 veel offers voor heeft gebracht. ,,Om een voorbeeld te noemen: ik heb mijn vriendin en kind doordeweeks amper gezien, zodat ik in Eindhoven kon wonen en trainen. Ook voor mijn vriendin is het nu teleurstellend dat de Spelen niet doorgaan”, zegt hij. 

,,Het is nu simpel: de knop omzetten en het vizier richten op de zomer van 2021. Maar het belangrijkst is nu dat het coronavirus wordt uitgeroeid.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport