Joris Nieuwenhuis met zijn elektrische gitaar. Muziek is na fietsen zijn tweede passie.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Nieuwenhuis met zijn elektrische gitaar. Muziek is na fietsen zijn tweede passie. © Jan Ruland van den Brink

Veldrijder Nieuwenhuis herpakt zich in aanloop naar WK: ‘Met de gitaar vergeet ik mijn twijfels’

videoZELHEM - Na maanden vol tegenvallers en twijfels treedt Joris Nieuwenhuis vol goede moed het WK in Zwitserland tegemoet. De veldrijder uit Zelhem haalt energie en vertrouwen uit zijn laatste optredens. En uit zijn tweede passie: muziek maken.

Het gesprek is al even bezig als Joris Nieuwenhuis (23) naar de hoek van de huiskamer wijst. Naast de kast staat zijn elektrische gitaar. Op zijn slaapkamer hangen er nog meer, zegt hij. 

Joris Nieuwenhuis.
Volledig scherm
Joris Nieuwenhuis. © Cor Vos

,,Muziek maken is na fietsen mijn tweede passie.”

De veldrijder uit Zelhem snijdt het onderwerp, enkele dagen voor zijn tweede WK bij de profs in het Zwitserse Dübendorf (zondag), niet zomaar aan. Het instrument heeft hem de afgelopen maanden enorm geholpen, vertelt de Sunweb-coureur.

,,Als ik gitaar speel, denk ik nergens anders meer aan. Dan ga ik op in de muziek, vergeet ik al mijn twijfels. Dat is vooral lekker als de prestaties op de fiets minder zijn.”

Quote

De nummer één staat vaak vast. Mathieu van der Poel is haast ongenaak­baar.

Joris Nieuwenhuis
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport