Volledig scherm
© Jan van den Brink

Volleybalsters van Orion zorgen voor grote stunt in bekertoernooi

DOETINCHEM - De volleybalsters van Orion hebben zich zaterdag geplaatst bij de laatste zestien van het nationale bekertoernooi. Het Doetinchemse team zorgde voor een daverende verrassing door in de eigen topsporthal de topdivisieteams Apollo (3-0) en Flamingo’s (3-1) uit te schakelen.

Met dit succes had niemand in de ploeg van Eric Robbers gerekend. Het team hoopt dat het bekersucces vertrouwen geeft voor de competitie. Orion verloor in de eerste divisie A de laatste drie wedstrijden.

Te Beest speelt dan waarschijnlijk weer op de diagonaalplek. Daar moet ze de concurrentie aangaan met Jorike Geven. Maar die is tot januari niet inzetbaar door een schouderblessure. Daarnaast is Maureen Reulink beperkt inzetbaar door een rugblessure. Toch vond coach Robbers niet dat het beter was geweest dat zijn team een week rust zou hebben in plaats van de zware bekerwedstrijden.

Misschien heeft Robbers in de volgende bekerronde die speelsters ook weer nodig. Op 20 december speelt Orion thuis tegen Sudosa uit Assen

Door het bekersucces heeft Orion een luxeprobleem. Het Doetinchemse team had er niet op gerekend de volgende ronde te halen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport