Volledig scherm
De winnaar van 2018. Foto Theo Kock © DE GELDERLANDER

Wensink favoriet op Bredevoortse keien

BREDEVOORT - De wielerronde van Bredevoort is vanavond de derde wedstrijd in de strijd om de Criterium Cup Achterhoek. Na Varsseveld en Ulft dendert het peloton nu over de kasseien.

Wielrenner Jop Wensink uit Bredevoort is vanavond een van de favorieten bij de wielerronde in zijn woonplaats. ,,Het is de derde keer dat Jop nu meedoet, vorig jaar werd hij tweede”, stelt John van Lochem, een van de organisatoren van de wielerronde in Bredevoort.

Dat Bredevoort is opgenomen in de strijd om de Criterium Cup Achterhoek, merkt de organisatie. ,,Er zijn nu al meer voorinschrijvingen dan er vorig jaar renners aan de start stonden. Dat is alleen maar goed.”

Met Joost Arentsen (Varsseveld), Gerjo Berentschot en Tim Putman (beide Zelhem), Atse ten Brinke (Lichtenvoorde), Patrick Somsen, Robert Abrahams en Ruben Tolkamp (allen Aalten) staan er onder andere veel regionale rijders aan de start. ,,Ons rondje lijkt op een rechthoek, maar er zitten echt moeilijke bochten in”, reageert Van Lochem. ,,Het is een selectief rondje van 1,7 kilometer waarbij met name de keien op de Ooievaarsdijk een scherprechter kunnen zijn.”

Naast de wedstrijd voor amateurs van 61 kilometer krijgen ook recreanten aandacht in Bredevoort. Van Lochem: ,,Dat is een heel grote groep renners die ook hun wedstrijden willen rijden. We rijden met hen twee aparte wedstrijden, om ook renners die nog nooit eerder in wedstrijdverband hebben gereden een podium te bieden. We willen de drempels voor het fietsen van wedstrijden wegnemen.”

Programma Ronde van Bredevoort: 17.00 uur recreanten (basis), dertig minuten plus een ronde; 18.00 uur recreanten (gevorderd), dertig minuten plus een ronde; 19.00 uur amateurs (61 kilometer).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport