Aetos had het niet makkelijk tegen Heyendaal.
Volledig scherm
Aetos had het niet makkelijk tegen Heyendaal. © David van Haren

Aetos heeft vijf sets nodig om Heyendaal af te schudden

Aetos heeft zaterdagavond in vijf sets gewonnen van Heyendaal (3-2). De Nijmeegse hekkensluiter van de tweede divisie B leefde op na de verloren eerste set in Arnhem, maar kwam tekort om meer dan twee punten huiswaarts te nemen.

,,Jammer, we kwamen er goed in, maar zijn uiteindelijk te onervaren om hier te winnen”, zag Heyendaal-coach Harry Proost. ,,Na de 2-1 had ik goede hoop. Maar passend zakten we weg, en dan hebben we te weinig oplossend vermogen aan de buitenkant om het deze ervaren ploeg echt moeilijk te maken.”

De comeback van de Nijmeegse studenten mocht er hoe dan ook zijn. Na 25-17 kwam Heyendaal met tweemaal 21-25 op voorsprong. Met 25-17 En 15-9 ging de zege naar Aetos.

Aetos-diagonaal Thijs van Noorden herkende de wisselvalligheid in de Arnhemse ploeg. ,,Dat zit er vaak in. We misten vandaag twee spelers, maar dat hoeft geen excuus te zijn. Het zit erg dicht bij elkaar op de ranglijst: van plek drie tot negen is het verschil maar een punt of vijf. Dan zijn dit wedstrijden die je moet winnen, het liefst met 4-0 of 3-1.”

Regiosport