Aetos speelt zich met sterke laatste week veilig, Rebelle gedegradeerd

,,Het is gelukt, op een formidabele manier”, vertelt coach Bert Gerritsen trots, nadat Aetos zich op eigen kracht veilig heeft weten te spelen in de tweede divisie. De overwinningen van woensdag (4-0 in uitgespeeld duel tegen De Burgst) en zaterdag (3-1 tegen VC Volt) waren genoeg om een plek te stijgen en zich zo direct te handhaven. 

Volledig scherm
Benno Lansdorp brengt de bal in de lucht bij een aanval van Aetos. © Gerard Burgers

Concurrent Hajraa, dat met 3-1 verloor van kampioen Skunk, is veroordeeld tot degradatiewedstrijden (pd). ,,Voor ons is de klus ineens geklaard. We komen gelukkig niet in de loterij van de pd terecht. Het was duidelijk te zien wat er op het spel stond, alle spelers straalden echt iets uit van: ‘Wij gaan er niet uit!’. Een goede serie van Volt kostte ons de derde set, zij kwamen terug van 20-15 naar 21-25. Verder waren wij heer en meester.”

Aetos won zijn drie sets met 25-19, 25-12, 25-14. Het lijfsbehoud kon direct gevierd worden op het eindfeest van de Arnhemse fusieclub. ,,Ik was er niet bij, maar heb vernomen dat het een goed feest was. Het is belangrijk voor zo’n grote vereniging op niveau te blijven spelen.”

Rebelle heeft ook in de laatste speelronde verloren, met 3-2 bij Voorwaarts in Twello. De Dierense ploeg is na de zeventiende nederlaag op rij nu officieel gedegradeerd uit de tweede divisie. ,,Het was dan ook geen donderslag bij heldere hemel”, bekende coach Oscar Gerritsen. De eerste set was nog een prooi voor zijn ploeg (19-25). ,,Daarna komen we snel drie punten achter en zakken we in, het verhaal van heel dit seizoen, helaas.” Voorwaarts ging er na 26-24, 25-17, 23-25 en 15-9 met de winst vandoor. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport