Aetos verslaat oude bekende, Rebelle in tweespalt

Aetos heeft zaterdag Pegasus met 3-1 verslagen. Een oude bekende, oud teamgenoot Harry, tegenwoordig coach bij Pegasus, zorgde voor extra motivatie bij de Arnhemse volleyballers. ,,We waren wel echt gespitst om van hem te winnen”, vertelt Aetos-aanvoerder Benno Lansdorp. 

Met 25-21, 25-15 en 25-21 was de zege binnen, het laatste punt ging met 22-25 naar de Nijmegenaren. ,,Toch zuur, we stonden in set vier ook ruim voor. Het leek al in kannen en kruiken maar we gaven het toch nog weg. Toch moeten we tevreden zijn met 3-1, vooraf hadden we ervoor getekend.” 

Volledig scherm
Marco Olthof van Aetos kijkt de bal na. © Gerard Burgers

Aetos staat keurig derde in de tweede divisie B

De van Rebelle (3B) konden geen vuist maken tegen het SSS 3, 0-4. ,,We hebben best aardig gespeeld, maar gezien het verschil in leeftijd en beleving is het moeilijk om het team één kant op te krijgen”, dubt coach Oscar Gerritsen. ,,De ervaren spelers verwachten meer inzet en overtuiging. De jongere spelers hebben daar soms moeite mee en accepteren meer fouten, spelen voorzichtiger. Dat speelt al langer, na de wedstrijd zijn we er lang over in gesprek gegaan.” 

Setstanden: 18-25, 22-25, 15-25, 25-27.

Dinsdag moeten de Dierenaren alweer aan de bak. Dan wacht Xanthos in Zetten. 

Regiosport