Volledig scherm
Atletiektalent Anna Hightower uit Arnhem loopt vrijdagavond de kwalificatiewedstrijd voor de finale van de 3.000 meter zondag in het Zweedse Borås. © Privé

Anna Hightower (17) uit Arnhem rekent als een-na-jongste junior op finale bij EK atletiek

ARNHEM - De Arnhemse Anna Hightower loopt vrijdag - en als het goed is zondag - de 3.000 meter bij de Europese kampioenschappen atletiek voor junioren in Borås, Zweden. Met de leeftijd van net 17 jaar is de atlete van Ciko’66 uit Arnhem de op een na jongste onder de 28 deelnemers. 

Een Noors meisje is precies twee weken jonger, verder is alleen teamgenote Manjorie Janssen uit Nijmegen uit het geboortejaar 2002. 

Het Arnhemse atletiek-talent staat met haar persoonlijk record van 9.24,64 minuten als zevende geplaatst. Vrijdagavond loopt ze de eerste ronde. Hightower verwacht zich daarin te plaatsen voor de finale, die zondagochtend plaatsvindt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport