Volledig scherm
Anne van Dam had een lastige derde ronde in de Portland Classic. © BSR Agency

Anne van Dam levert iets in bij Portland Classic

ARNHEM - Anne van Dam heeft de stijgende lijn in de Portland Classic op dag 3 niet vast kunnen houden. De Arnhemse golfster zakte na een ronde van 74 slagen (twee boven het baangemiddelde) van de 41ste naar de 59ste plaats in het LPGA-toernooi.

Van Dam had net zoals heel veel andere speelsters te kampen met de moeilijkere omstandigheden op de Columbia Edgewater Country Club. Van de top-75, de speelsters die de ‘cut line’ haalden, bleven op dag 1 en 2 respectievelijk 66 en 70 onder het baangemiddelde van 72 slagen. Zaterdag waren dat er slechts 28.

Hannah Green, de Australische die in de eerste twee ronden onbetwist de beste was met 64 en 63 slagen (-17), kwam nu uit op 73 (+1). Ze verspeelde de leiding aan de pas 18-jarige Amerikaanse qualifier Yealimi Noh, die veruit de beste score had (64) en nu op -19 staat.

Van Dam hield zich tot en met hole 15 nog prima staande, maar door drie bogeys (+1) op de laatste drie holes verloor ze ruim 20 plaatsen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport