Volledig scherm
Anne van Dam in actie op The Renaissance Club in het Schotse North Berwick. © BSR Agency

Anne van Dam plaatst zich voor Solheim Cup

NORTH BERWICK - Anne van Dam heeft zich mede dankzij de zesde plaats in het Schots Open geplaatst voor de Solheim Cup. De Arnhemse golfster leverde zondag in North Berwick nog een plekje in na een ronde van 70 slagen (één onder het baangemiddelde).

Van Dam (23) is na Christel Boeljon in 2011 de tweede Nederlandse die mee mag doen aan de Solheim Cup, de tweejaarlijkse wedstrijd tussen de beste 12 golfsters van Europa en de Verenigde Staten. Het prestigieuze duel is van 13 tot en met 15 september in het Schotse Gleneagles.

Op de slotdag van het Schots Open kon Van Dam, die na de eerste ronde mee aan de leiding ging, zich niet meer verbeteren. Ze kwam tot 4 birdies (-1) en 3 bogeys (+1), en eindigde op 273 slagen (-11). De overwinning ging naar de Zuid-Koreaanse Mi Jung Hur, die met een score van 264 (-20) ruim afstand nam van de concurrentie.

Voor Van Dam is de zesde plaats veruit de beste prestatie in haar debuutjaar op de Amerikaanse LPGA Tour. Tot dusver was de vijftiende plek in de Thornberry Creek Classic haar beste uitslag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport