Anne van Dam vroegtijdig klaar in Canada

ARNHEM - Voor Anne van Dam was het CP Women’s Open in het Canadese Aurora vroegtijdig voorbij. De Arnhemse golfster liep haar tweede ronde in 72 slagen, precies het baangemiddelde, maar dat waren er twee teveel.

Van Dam (23) eindigde het toernooi uit de Amerikaanse LPGA Tour met een totaal van 145 slagen op +1, terwijl de cut om door te mogen voor de derde en vierde ronde in het weekeinde op 143 slagen (-1) lag.

Van Dam wisselde op de tweede dag in de provincie Ontario tot drie keer toe een birdie (-1) af met een bogey (+1), zodat ze in het klassement geen vorderingen maakte en op de 85ste plaats bleef steken.

De Deense Nicole Broch Larsen leidt na twee zeer solide ronden met 132 slagen (-12). De Zuid-Koreaanse favoriete Jin Young Ko volgt op -11.

Komende week krijgt Van Dam een nieuwe kans in het Amerikaanse Portland (Oregon). Daarna keert de Arnhemse terug naar Europa voor de Solheim Cup in Schotland (13-15 september).

Anne van Dam lukte het niet haar positie te verbeteren op de tweede dag van het LPGA-toernooi in het Canadese Aurora.
Volledig scherm
Anne van Dam lukte het niet haar positie te verbeteren op de tweede dag van het LPGA-toernooi in het Canadese Aurora. © BSR Agency
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport