Volledig scherm
Anne van Dam bij haar tweede shot op hole 4 tijdens de derde dag van de Scottish Open in North Berwick. © BSR Agency

Anne van Dam zakt naar vijfde plek in Schotland na gemiddelde ronde

NORTH BERWICK - Anne van Dam is zaterdag op de derde dag van het Scottish Open in North Berwick nog twee plaatsen teruggezakt, van plek 3 naar plek 5. De Arnhemse golfster liep een ronde van 71 slagen, precies het baangemiddelde, en deelt nu met een score van -10 de vijfde plaats met vier anderen.

Van Dam stond donderdag, na dag één van het toernooi uit de Amerikaanse LPGA Tour, mee aan kop op The Renaissance Club met een indrukwekkende score van 63 slagen (-8). Dat hoge niveau kon ze vrijdag (-2) en zaterdag (0) niet meer bereiken. Een veertigtal golfsters deden het zaterdag beter dan de Arnhemse, die zich niettemin in de top tien handhaafde.

Van Dam begon de dag op -10. Ze sloeg twee bogeys (+1) op de holes 9 en 12, maar door drie birdies (-1) achter elkaar op de holes 14, 15 en 16 kwam ze even tot -11.  De laatste hole zakte ze door een nieuwe bogey weer terug op -10.

De Thaise Moriya Jutanugarn nam met een score van -16 de leiding. Haar zus Ariya, winnares van vorig jaar, rukte op naar de met Van Dam gedeelde vijfde plek. De Zuid-Koreaansen Jeongeun Lee en  Mi Jung Hur maken op -15 ook nog aanspraak op de toernooizege.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport