Volledig scherm
Arnhem Falcons probeert een tegenstander van de bal te beroven. © Rolf Hensel

Arnhem Falcons lijdt ‘ingecalculeerde nederlaag’, vizier op beslissend duel met concurrent

Amsterdam Crusaders gaat dit seizoen als een wervelstorm door de eredivisie heen. Arnhem Falcons wist dan ook dat het niet al te veel moest verwachten van de thuiswedstrijd. Toch was de uitslag niet mals: 0-68.

Het resultaat had geen invloed op de playoff-kansen van de Arnhemse American Footballers. Die strijd wordt beslist in een rechtstreeks duel met Hilversum Hurricanes, op de laatste dag van het reguliere seizoen (16 juni) in Arnhem. De winnaar van dat duel neemt het vervolgens in de playoffs op tegen Lelystad Commanders. De volgende stap is een plek in de Tulip Bowl, de finale om het landskampioenschap. De andere finalist is door menigeen al ingevuld: Amsterdam Crusaders.

,,We hebben de uitslagen natuurlijk gezien van de Crusaders en iedereen in Nederland weet al dat ze de beste zijn”, legt Falcon Joost Holtslag uit. De Amsterdammers winnen menig wedstrijd met tientallen punten verschil. Ook in Arnhem was gisteren van een wedstrijd nooit echt sprake.

,,Voor ons is de wedstrijd tegen Hilversum over twee weken beslissend of we de play-offs ingaan. Daar ligt al weken de focus op, dus in deze wedstrijd was het vooral van belang om heel te blijven. Verder was de instelling vooraf: lekker spelen en lol hebben. Maar we liepen soms bijna slapend over het veld. Dat kan niet tegen de sterkste ploeg van de competitie. Dan wordt het een afslachting en dat zie je ook terug in de score.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport