Volledig scherm
Spelers van Arnhem Falcons bedanken het publiek na de cruciale zege op Hilversum Hurricanes. © Pim Scholts

Arnhem Falcons verschalkt regerend kampioen en plaatst zich voor play-offs

Arnhem Falcons heeft regerend kampioen Hilversum Hurricanes zondag verslagen (16-6), en zich zo achter het ongeslagen Amsterdam Crusaders geplaatst voor de play-offs. In de halve finale treffen de Arnhemmers volgende zondag Lelystad Commanders. 

Beide ploegen waren in de eerste twee kwarten lang zoekende naar het goede spel en foutjes bij de tegenstander. Maar slordigheden werden afgewisseld tussen beide partijen. Een fikse regenbui bemoeilijkte het spel nog meer. Halverwege had alleen de verdediging van Arnhem een score op het bord gekregen, via een safety stond het 2-0.

Twee acties in het derde kwart deden iets ontvlammen bij de thuisploeg op Sportpark ‘t Cranevelt. Thijs Steffen blokkeerde een field goal, waarmee Hilversum de leiding had kunnen nemen. Niet veel later nam Arnhem afstand door een prachtige worp van de weer fitte quarterback Jeroen van der Burght, gevangen door Joost Holtslag, die de bal en twee verdedigers over de lijn sleepte voor een touchdown: 8-0. 

Met een touchdown van Lennard Harris en 2 point conversion liep de score op naar 16-0. Door die marge had Hilversum minstens twee scores nodig om ook maar gelijk te komen, waardoor haast geboden was. Het kwam niet verder dan 1 touchdown (16-6), waarna Arnhem de tijd kon laten verstrijken. 

,,Het hele team verdient vandaag een groot compliment” reageerde hoofdcoach Christian Heister verheugd.  ,,De voorbereiding was goed, we wisten precies wat zij gingen doen, en hebben de beste versie van onszelf op het veld gebracht. Daar gaat het nu om, zeker in de playoffs.”  

Via Lelystad naar Amsterdam

Zondag speelt Arnhem bij Lelystad Commanders om een plaats in de finale van de Tulip Bowl, bij en hoogstwaarschijnlijk tegen Amsterdam Crusaders. De Amsterdammers treffen in de play-offs Lightning Leiden, maar hebben dit seizoen nog geen wedstrijd verloren en een positief doelsaldo van 450 punten (ter vergelijking: Arnhem Falcons heeft een doelsaldo van -40). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport