Volledig scherm
Arnhem-speelster Eva Siderius probeert de pass te blokken. Archieffoto © Marina Popova

Arnhem heeft lot niet meer in eigen hand

LEEUWARDEN - De hockeysters van Arnhem ondergaan een vervelend slot in de tweede klasse D. De Velpsen verloren zondag met 3-2 bij Leeuwarden en zagen Spitsbergen met 2-0 winnen bij Wijchen. Charlotte Klop en Chelsea van der Elst scoorden voor Arnhem.

Door de nederlaag zakte de ploeg van coach Wilco Klop naar de voorlaatste plek op de ranglijst met nog maar één duel te spelen. Alleen een overwinning op Civicum volgende week kan Arnhem nog behoeden voor degradatie naar de derde klasse. Maar ook in dat geval zal Spitsbergen wel moeten verliezen bij koploper en kampioen Bully.

Bemmel verloor in 3D op eigen veld met 3-1 van Waalwijk. De ploeg van coach Raoul Bosman was vooral in de laatste fase richting de cirkel erg slordig en stichtte daardoor niet genoeg gevaar. Imke Visser maakte de enige treffer namens Bemmel.

Oosterbeek kreeg in 3D flink op de broek van HOCO: 13-0. Door alweer de twintigste nederlaag van het seizoen was ook degradatie een feit. Met nog maar één wedstrijd te spelen is het voor Oosterbeek onmogelijk om de laatste plek nog te verlaten.

Dieren won in en tegen Haaskamp ook de laatste wedstrijd van het seizoen: 1-0. Daardoor eindigde de ploeg van coach Jeroen Gerritsen in 4C met het maximale puntenaantal (63) uit 21 wedstrijden. Aanvoerster Sandra den Hoed tekende voor het 117e doelpunt van het het seizoen, waardoor het doelsaldo van Dieren precies op +100 uitkwam.

Regiosport