Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Arnhem verrast door stug Dieren, Upward pakt punt

DIEREN - Ze gingen het seizoen in met het idee om lekker mee te spelen in de derde klasse F, maar inmiddels durven ze te hopen op meer.

De hockeysters van Dieren versloegen zondag, na Almelo (1-0) en Doetinchem (3-0), ook koploper Arnhem met 1-0 en staan daardoor verrassend op een gedeelde eerste plaats na vier wedstrijden. De tegenstander uit Velp liet daarmee juist de kans liggen om verder afstand te nemen van de concurrentie. Louise Wiersma maakte uit een strafbal het enige doelpunt namens Dieren.

Upward pakte in 1D een punt tegen Beuningen: 2-2. Anne-Sara Breur scoorde tweemaal voor de Arnhemsen, die vier punten uit vier wedstrijden wisten te pakken.

HCM kon het tij ook in de vierde wedstrijd bij Barneveld niet keren. De Arnhemsen verloren met 3-1 en bleven daardoor gedeeld hekkensluiter met nul punten in 2A. Jill Kunst scoorde het enige doelpunt namens HCM.

Bemmel leed in 3A de eerste nederlaag van het seizoen bij Wijchen: 4-0. De ploeg van coach Eric-Jan Anneveld had een verrassend goede competitiestart, maar kon dit niet voortzetten tegen de Wijchenaren.

Oosterbeek liep in 4A gemakkelijk over Twello heen: 6-1. Ashley Meeuwsen (2), Frederike Bleijenberg, Marlous Boudewijn, Anne Hageman en Christine van der Doe zorgden voor de doelpunten, waarmee Oosterbeek samen met Haackey gedeeld koploper bleef. Volgende week treffen de beide ploegen elkaar in Haaksbergen.

Regiosport