Volledig scherm
Ruud Janssen, die gisteren zijn negende opeenvolgende zege boekte voor De Toren.

ASV mist kans op sensatie en koppositie De Toren

Bussum – Het scheelde maar weinig of ASV had kampioenskandidaat BSG in eigen huis geklopt en daarmee stadgenoot De Toren alleen aan kop geholpen. BSG won uiteindelijk met 5½-4½.

ASV speelde misschien wel de beste wedstrijd uit de historie van de club met zeges van Otto Wilgenhof op Lars Ootes, Wouter van Rijn tegen Alexander van Beek en van Léon van Tol tegen Frank Erwich.

Na een remise van Peter Boel begon bij 3½-3½ een spectaculaire slotfase, waarin de Arnhemse eersteklasser de kansen niet benutten. Eelco de Vries verloor vervolgens zijn slechte stelling tegen Thomas Willemze, echter kort voor het eind van de partij vergat De Vries te profiteren van een blunder van Willemze. Bob Beeke had hierna de pech dat zijn eindspel met twee pluspionnen net niet te winnen was. Daarmee was de kans op winst in de wedstrijd weg. Het maakte de middag extra zuur toen Tom Bus stukwinst miste en ook op remise bleef steken. “Dit is een gemiste kans”, was ASV-captain Wilgenhof teleurgesteld.

De Toren won met 4½-5½ bij Messemaker 1847. De Arnhemmers waren ondanks de krappe zege heer en meester in Gouda. Joost Offringa, Willy Hendriks en Ruud Janssen zorgden al snel voor een 0-3 voorsprong. Later kwamen er nog zeges van Noud Lentjes en Bart van Onzen. Sebas Beumer zorgde voor de beslissende puntendeling.

Regiosport