Volledig scherm
© anp

ASV zet belangrijke stap richting handhaving

ARNHEM - ASV heeft in eigen huis subtopper UVS met 5½-4½ verslagen. De Arnhemse eersteklasser klom door die zege naar de vijfde plaats. Met een marge van drie punten op de degradatiezone heeft ASV weer lucht. 

De ploeg van captain Otto Wilgenhof kwam tegen UVS niet slecht weg. Na de eerste drie uur spelen, keek ASV tegen een 2-3 achterstand aan. In die fase won alleen Pieter Verhoef. In het vervolg was de Arnhemse ploeg alerter. Michiel Blok bracht ASV in tijdnood op gelijke hoogte. Kort daarna verloor Jaap Vogel na enkele pionnen kwijtgeraakt te zijn. De Nijmegenaren lieten het daarna lopen. Eerst wist Wouter van Rijn via stukwinst van Jaap Houben te winnen. 

Dirk Hoogland stond lang slecht, maar in het vijfde uur raakte Dmytro Kamensky het spoor volledig bijster. Stukwinst leverde een 5-4 voorsprong op. Daarna hield Eelco de Vries een eindspel eenvoudig remise. ,,We zijn heel blij met deze zege.”, aldus Wilgenhof. ,,Het had ook 4½-5½ kunnen zijn, maar de onverwachte uitslagen waren in ons voordeel.”. 

Off-day

Bij de Arnhemse Schaakacademie was het commentaar kort en krachtig over de 2-6 nederlaag tegen Groninger Combinatie 2: ,,Het was een totale off-day.’’, zei captain Jeroen Kruiver. Willy Hendriks kwam niet door de verdediging van Alef Boer en moest in remise berusten. Kort daarna volgden verliespartijen van Jeroen van Onzen, Mathieu Roskam en Geert van Hoorn. De Arnhemse tweedeklasser wist in het vervolg nog drie remises te halen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport