AV Gelre gaat zich beraden op de Veluwezoomloop: slechts 87 deelnemers

Atletiekvereniging (AV) Gelre gaat zich ‘herbezinnen’ op het organiseren van de Veluwezoomloop. Er deden gisteren in Dieren slechts 87 lopers mee.

Met drie verschillende afstanden (7,5, 15 en 21,1 kilometer) en twee jeugdlopen haalt de organisatie zich nogal wat op de hals, want alle routes moeten worden uitgezet met pijlen en linten in de bossen van Nationaal Park de Veluwezoom. ,,Ik denk dat we ons meer gaan concentreren op de Jutbergtrail in februari”, zei Machiel Wet­selaar namens de organisatie.

Wim Ritsema van AV Gelre liep solo naar de winst op de 15 kilometer. Hij hoopte binnen het uur te finishen, maar had het tussen de 5 en 7,5 kilometer zwaar. ,,Ik dacht ‘dat wordt helemaal niks’. Maar daarna liep het naar beneden en hervond ik het ritme.”

Ritsema finishte in 1.01.36 uur. Volgende week neemt hij deel aan het Nederlands kampioenschap marathon in Amsterdam en hoopt hij het podium te halen bij de mannen 55+. ,,Als het goed gaat, loop ik in 2 uur 45.” Met die tijd zou hij vorig jaar zilver hebben gewonnen.

Volledig scherm
Archieffoto van een eerdere editie van de Veluwezoomloop. © Marc Pluim

Regiosport