Volledig scherm
PREMIUM
Benthe Konig tijdens de NK indoor eerder dit jaar. De Velpse won er zilver. © BSR Agency

Benthe König uit Velp geeft een andere draai aan het kogelstoten

ARNHEM/VELP - In een kleine sport als kogelstoten gaat de Velpse Benthe König (21 jaar jong) al een tijd mee. Ze won medailles op nationale en internationale podia. En toch doet ze het nu helemaal anders. Een nieuwe techniek, ingeslepen in een jaar zonder grote evenementen, brengt haar op de Euopese jeugdkampioenschappen Onder 23 jaar misschien wel op het podium; als alles meezit.

Voor de Velpse begint vandaag de Europese titelstrijd in het Zweedse Gävle. Een moment om de resultaten van een nieuwe techniek te testen. Zij hoopt zich dankzij de nieuwe techniek te plaatsen voor de finale morgenavond. De progressie van dit seizoen schrijft König toe aan de verandering van techniek. Voorheen gebruikte ze de aanglijdtechniek (zie onderin voor uitleg), maar sinds oktober 2017 ‘draait’ ze.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport