Volledig scherm
Jasmijn Lau op archiefbeeld. © Gerard Burgers

Brons voor debutante Jasmijn Lau op NK 10 km

Jasmijn Lau heeft op haar eerste Nederlands kampioenschap 10 kilometer in Schoorl bij de senioren beslag weten te leggen op het brons. De titel ging naar de ongenaakbare Susan Krumins.

Vorig jaar werd ze, ook in Schoorl, Nederlands kampioen bij de junioren op deze afstand. Haar tijd toen was 34.19 minuten. Dit jaar debuteerde ze met een 34.02 minuten bij de volwassen loopsters. ,,Ik had gehoopt wat sneller te lopen, maar ik voelde me niet helemaal fit”, concludeerde Jasmijn Lau. ,,Ik ben een beetje ziekig geweest afgelopen week en tijdens de race dacht ik dat het een hele slechte tijd zou worden. Dat viel uiteindelijk mee. Ik ben blij met de medaille.” 

Olympiër Susan Krumins was een paar maten te groot. Zij werd Nederlands kampioen in 31.11 minuten. De Eindhovense Kim Dillen, terug op niveau na de bevalling van haar eerste kind, werd tweede in 33.50 minuten.

De atlete van Ciko’66 gaat zich nu voorbereiden op het Nederlands kampioenschap cross in Emmeloord over twee weken. De cross is zondermeer haar favoriete onderdeel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport