Volledig scherm
Korfballers van Rheko op archiefbeeld. © DG

Busreis naar Elburg geeft Rheko geen vleugels, DKOD doet goede zaken in Zevenaar

overzicht korfbalDe korfballers van Rheko hadden in de tweede klasse C bij Elburg een mindere dag. ,,Zeg maar een totale offday”, zei coach Gerben de Krey na de 22-14 (14-6) nederlaag. ,,We hebben de reis naar Elburg met de bus gemaakt. Misschien lag het daar wel aan.”

Het zat Rheko ook niet mee. De Krey: ,,Al in de eerste minuut viel Thomas Ottevanger uit met een liesblessure. Hij voelde dat er iets knapte. Na zijn uitvallen zag je de klad in ons spel komen en daar maakten een paar topschutters van Elburg gebruik van.”

Bij rust was het duel al gespeeld. ,,Zes goals maken is te weinig”, zei De Krey, die na de pauze vijf wissels inbracht. ,,De tweede helft was beter, maar het gat was al te groot.”

DKOD blijft in de derde klasse D meedoen om de titel. De Heelsumse ploeg won de lastige uitwedstrijd bij Skunk met ruime cijfers: 13-19 (6-12). ,,Onze beste wedstrijd van het seizoen tegen een heel goede tegenstander”, jubelde trainer-speler Jaap Jochems, die Stefan Vorage vijf keer zag scoren. ,,In ons spel zat veel beweging, we zetten heel goed druk op de tegenstander en daarbij lukte bijna alles. Zoals we nu speelden, zou ik het graag elke week zien.”

DKOD deelt de tweede plaats met Reehorst. De achterstand op koploper Keizer Karel bedraagt slechts een punt.

EKCA deed in de derde klasse A uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Peter Beenen won in Zevenaar met 18-15 van Zwaluwen. ,,Het liep op rolletjes”, zei Beenen, die zijn ploeg een 8-2 voorsprong zag nemen. ,,We hebben hun mannen lamgelegd en verder had Zwaluwen geen scorend vermogen. Maar ook een compliment voor onze vrouwen, zij hebben een belangrijke rol gespeeld.”

EKCA heeft nu zes punten uit acht duels en houdt Zwaluwen (4 uit 8) en en Vitesse ( 3 uit 8) onder zich. Beenen: ,,Als we zondag thuis winnen van Vitesse, zijn we zo goed als veilig.”

Laurent Rothuizen was met vijf goals de beste Arnhemse schutter.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport