Volledig scherm
26-04-2019: De Arnhemse handballer Robin Schoenaker. © David van Haren

Camper vol Schoenakers bij EK-handbaldebuut Robin

TRONDHEIM - Een stunt zat er donderdagavond niet in voor Arnhemmer Robin Schoenaker en de andere handbalinternationals van Oranje. Grootmacht Duitsland liet in de slotfase van het eerste EK-groepsduel in Trondheim even de spierballen zien: 34-23.

,,Een onvergetelijke ervaring om daar te staan”, reageerde Schoenaker vanuit Noorwegen na de eerste EK-wedstrijd van de Oranjemannen ooit. ,,Jammer van het resultaat, vooral dat het verschil uiteindelijk nog elf wordt.”

Quote

Samen met een vriend van me zijn die gekken in een camper naar Noorwegen komen rijden.

Vooral in de eerste helft in actie

Bij rust was het ‘slechts’ 15-13 voor Duitsland en even na rust zelfs 16-15. Daarna zetten de Duitsers aan: van 23-19 werd het 29-19 en was het pleit beslecht. Schoenaker kwam alleen in de eerste helft regelmatig in actie, zag ook het gezin Schoenaker. Vader, moeder en broer Peter (teamgenoot van Schoenaker bij de Belgische BENE-Leagueclub Sporting Pelt) waren present in Trondheim.

,,Samen met een vriend van me zijn die gekken in een camper naar Noorwegen komen rijden”, grinnikte Schoenaker. ,,Supermooi dat ze dat voor me over hebben. Echt heel tof.”

Winnen van Letland is geen zekerheid

Zaterdag om 16.00 uur is Letland de tweede tegenstander in de groepsfase voor Schoenaker en co. Nederland versloeg de Letten vorig jaar in de EK-kwalificatie maar dat is geen garantie. ,,Zeker niet. We hebben toen van ze gewonnen maar op dat moment waren zij al geplaatst en hadden die spelers de week ervoor Champions League gespeeld. Maar we hebben goede kansen en we móéten ze pakken.”

Het derde en laatste groepsduel van Oranje is tegen topland Spanje, maandag om 20.30 uur. De beste twee landen uit de poule van vier gaan door.

Regiosport