Carlos Anker naar Australië na pijnlijk NK

ARNHEM - Voor Carlos Anker draaide het NK rolstoeltennis vorige week uit op een teleurstelling. Gelukkig voor de Arnhemmer (23) kan de blik meteen weer naar voren: begin 2020 gaat hij met het Nederlands team naar Australië voor twee grote toernooien.

Volledig scherm
Rolstoeltennisser Carlos Anker op archiefbeeld. © Marc Pluim

,,Ik zat al een paar weken met een polsblessure waardoor het de vraag was of ik het NK wel moest spelen”, blikt Anker terug op de titelstrijd in Alphen aan den Rijn. ,,Ik had verrekte polsbanden, dat is vergelijkbaar met een enkelverstuiking. Heel erg pijnlijk. Maar ik wilde zo graag, het laatste toenooi van het jaar.”

Onverstandig

Anker werd direct uitgeschakeld in het dubbelspel en won in het enkelspel maar één van zijn drie groepsduels. ,,Achteraf kan ik zeggen dat het onverstandig was. Ik heb met een polsbrace moeten spelen die me erg beperkte.”

In Australië kan Anker zijn rotgevoel na 9 januari wegspelen. ,,Daar speel ik twee toernooien waar de volledige top-20 van de wereld is. Tegen die tijd ben ik wel weer hersteld van mijn blessure.”

Anker besluit 2019 als de mondiale nummer 43 in het enkelspel, bij de dubbels staat hij 27ste. ,,Ik moet een beetje mazzel hebben met de loting daar. Ik ‘dubbel’ met de nummer één van Thailand, een heel goede speler. In het enkelspel zal ik tegen de vijftien besten een topdag moeten hebben, alles wat daaronder zit heb ik al een keer verslagen.”

Regiosport