Volledig scherm
Deelnemers aan de Rozendaalse Veldloop, die woensdagavond voor de lange-afstandlopers een chaos was. © Gerard Burgers

Chaos bij Rozendaalse Veldtrail, lopers gaan alle kanten op

ROZENDAAL - De lange afstand (12,3 kilometer) van de Rozendaalse Veldloop is woensdagavond uitgelopen op een chaos. De organisatie besloot geen prijzen uit te reiken.

Op de lange afstand van de Rozendaalse Veldtrail was het gisteravond chaos troef. Al na een paar honderd meter liep de kop van het peloton de verkeerde kant op. Gedoodverfd winnaar Frank Futselaar nam een enkele loper mee in zijn kielzog. Voor meer lopers was het parcours onduidelijk.

Wim Ritsema van AV Gelre liep met zijn loopmaatje John Loke terug naar de goede weg, maar ook zij raakten het spoor bijster en kwamen na zo’n 8 (van de 12,3) kilometer over de finish. Bart Combee deed er met een paar andere lopers weer een kilometer langer over. De organisatie besloot geen prijzen uit te reiken op deze afstand.

Leuk

Arnhemmer Frank Futselaar vond het allemaal niet zo’n punt. Hij behoort tot de nationale top en staat regelmatig wel op het podium bij Nederlandse kampioenschappen. ,,Ik vind het leuk hier terug te komen. Volgend weekend doe ik mee met de Bridge to Bridge. Daarna wil ik bij de Dam tot Damloop een echt snelle 10 Engelse mijl lopen, maar mijn grote doel dit najaar is de halve marathon van Valencia eind oktober.”

Monstertocht

Er verschenen gisteravond zo’n vierhonderd lopers aan de start. Bij de korte afstand ging het er minder chaotisch aan toe. Gaby van Caulil schreef de 5,7 kilometer op zijn naam. Op zich niet opmerkelijk, want dat deed de atleet van het Arnhemse Ciko’66 wel vaker. Maar niet eerder met een ‘monster-fietstocht’ van 268 kilometer - met 6800 hoogtemeters - in de benen. Die legde hij het weekeinde af in 10.34 uur. ,,Op het laatst voelde ik mijn benen wel, maar het viel me erg mee”, grijnsde de winnaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport