Tim van den Berg (midden) verdedigt in de verloren wedstrijd tegen KVZ.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim van den Berg (midden) verdedigt in de verloren wedstrijd tegen KVZ. © Erik van 't Hullenaar

Chemie is weg bij Rheko, trainer vertrekt

Korfbaltrainer Gerben de Krey stapt aan het einde van dit seizoen op bij Rheko. De Vriezenvener, bezig aan zijn tweede jaar bij de Rhedense tweedeklasser, maakte dat zaterdagavond na afloop van het verloren duel met KVZ (11-13) aan zijn spelersgroep bekend. De Krey had een contract voor drie seizoenen.

Beeld uit de wedstrijd Rheko - KVZ in sporthal De Hangmat.
Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd Rheko - KVZ in sporthal De Hangmat. © Erik van 't Hullenaar

Na afloop van het zaalduel in sporthal De Hangmat in Rheden vertrok de voltallige selectie van Rheko naar het naastgelegen clubhuis van de korfbalvereniging. ,,Toen we te horen kregen dat Gerben ons wat wilde gaan vertellen, voelde ik deze mededeling al wel aankomen. Het was niet helemaal een verrassing", zei aanvoerder Eloy Lischer. ,,We hebben al eerder met de selectiecommissie gesproken. Er waren wat strubbelingen en die zijn ook geuit. Het verraste me wel dat Gerben zijn besluit na deze wedstrijd bekendmaakte.”

De Krey, die met Vincent Koch en Edgar Roos een prima staf vormde, kreeg in het knusse clubhuis het woord en na zijn mededeling aan het einde van het seizoen te stoppen, was het even muisstil. Tamara Christiaanse doorbrak die stilte. ,,Laten we met elkaar het seizoen dan goed afsluiten en er tegenaan gaan", sprak de korfbalster van de Rhedense hoofdmacht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport