Volledig scherm
© Marina Popova

CTD zet concurrent op afstand

ARNHEM - De dammers van CTD klopten zaterdag op de derde speeldag in de hoofdklasse Dammers Uit Oost met 12-8. De Arnhemmers behielden daarmee hun maximale score en schudden tevens een potentiële concurrent in de titelstrijd af.

De op terugkeer naar de ereklasse gebrande damploeg toonde zich slagvaardiger dan de bezoekers uit Doetinchem. CTD had aan winstpartijen van Henk Grotenhuis ten Harkel en Hin Wong voldoende, aan alle overige borden werden de punten gedeeld.

Grotenhuis strafte een fout van Thijs Gerritsen prima af en Wong is bij CTD al een tijdje in bloedvorm. Zijn positionele aanpak tegen Coen Donders leidde tot zijn derde winstpartij op rij.

Ook Bhiem Ramdien leek op weg naar twee punten, maar hij liet zijn gunstige stelling verwateren. Ook voor Erik van de Weerdhof en Michael Palmer bleek winst ondanks licht voordeel uiteindelijk te hoog gegrepen. Routinier Leo Aliar kraakte maar overleefde. Bart Terwel, Rik Twilhaar, Peter Kort en Sander Neutel boekten een keurige puntendeling tegen sterke tegenstanders.

Regiosport