Volledig scherm
De Thaise Salakthip Ounmuang won zaterdag de finale van de Windmill Cup in Oosterbeekeenvoudig. © Erik van 't Hullenaar

Dankzij ‘ochtendfinales’ valt Windmill Cup in Oosterbeek net niet in het water

OOSTERBEEK - De Thaise Salakthip Ounmuang en de Belg Andre Megrabian zijn de enkelspelwinnaars van de Windmill Cup 2019. De organisatie van het internationale jeugdtennistoernooi (t/m 14 jaar) zag de beslissing om de aanvangstijden van de finaledag te vervroegen goed uitpakken.

Het is 12 uur ’s middags als een tweede opeenvolgende regendouche de gravelbanen van de Oosterbeekse tennisvereniging OTV, gastheer van de Windmill Cup, letterlijk overspoelt. ,,There will be no tennis before 2 o’clock”, wordt er tijdens de wolkbreuk omgeroepen. Gelukkig is een groot deel van het finaleprogramma dan al afgewerkt.

In een eenzijdige meisjesfinale zet de Thaise Salakthip Ounmuang de Egyptische Jermine Sherif opzij (6-1, 6-2). De jongensfinale is daarna spannender. De Nederlander Kyvan Rietkerk komt echter net iets te kort tegen de kleine, maar fysiek sterke Franstalige Belg Andre Megrabian (6-2, 6-4). 

De blonde Nederlanders Daan Meijer en Niels Roemering verliezen de spannende jongensdubbelfinale na een supertiebreak van de Japanners Yu Maeda en Shogo Sanada.

Derde keer

Vanwege de onweersvoorspellingen en de daaruit voortvloeiende vervroegde finales besloot toernooidirecteur Arjen Knulst om vrijdagavond geen extra tribune op te bouwen bij het centercourt. ,,Zo’n tribune kost een bak geld. Zonde als deze dan niet vol zit, omdat je om 9 uur ’s ochtends toch minder publiek trekt. Overigens pakt het best goed uit: rondom de bovenbanen, bij de dubbel- en roelstoelfinales, staan door het ontbreken van de extra centercourttribune nu meer mensen.”

Volgend jaar wordt de Windmill Cup voor het derde jaar op rij in Oosterbeek gespeeld. ,,Doel is  het evenement ook daarna voor OTV te behouden. Wanneer we ook na 2020 de begroting van 1,5 ton bij elkaar krijgen, heb ik goede hoop dat het lukt. Vorig jaar zijn we als organisatie door de ITF-teams met excellent beoordeeld.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport