Ciko'66 Arnhem atletiekvereniging
Volledig scherm
Ciko'66 Arnhem atletiekvereniging © Club

Daverende surprise: junior Antonny Ediagbonya (18) uit Arnhem Nederlands kampioen verspringen

ARNHEM -  Junior Antonny Ediagbonya uit Arnhem heeft zondag voor een daverende verrassing gezorgd door Nederlands kampioen verspringen te worden. De 18-jarige atleet van Ciko'66 vloog op het NK indooratletiek in Apeldoorn in zijn allerlaatste poging naar 7.33 meter: goed voor goud.

Ediagbonya, vorige week al Nederlands kampioen bij de junioren,  had een laatste ultieme poging nodig voor zijn NK-goud. Vanaf de eerste sprongen leek het podium namelijk vast te staan. Ediagbonya stond derde met 7,15 meter, maar vlak voordat hij zijn laatste sprong mocht nemen, ging nummer vier met drie centimeter over hem heen. 

In een ultieme poging, de zesde sprong, vloog hij met 7,33 meter meteen naar goud. ,,Ik was erg zenuwachtig, in positieve zin,” zei de Arnhemmer. ,,Mijn coach had gezegd dat ik de aanloop een half voetje naar voren moest beginnen. Ik voelde meteen dat het een goede sprong was.” 

Kogelstootster Benthe König, eveneens van Ciko'66 uit Arnhem, won brons. Opmerkelijk was het hoge niveau van dit kampioenschap. Waar 16,85 meter vorig jaar genoeg was voor goud, werd Jessica Schilder  zaterdag 17,61 meter Nederlands kampioen. Melissa Boekelman werd tweede met 17,39. 

De 16,75 meter van Benthe König was ruim voldoende voor brons. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport