Femke Bol (zwart shirt) wordt op sportpark Valkenhuizen in Arnhem aan het elastiek gehouden door Marit Dopheide.
Volledig scherm
PREMIUM
Femke Bol (zwart shirt) wordt op sportpark Valkenhuizen in Arnhem aan het elastiek gehouden door Marit Dopheide. © Privé

De Arnhemse jaren van Femke Bol; ‘Slungelig meisje’ is nu wereldtopper

EK AtletiekVan slungelig en onzeker talent naar topatleet met een plan. Op de EK indoor atletiek deze dagen in het Poolse Torun is Femke Bol, net 21 jaar geworden, vandaag een van de topfavorieten op de 400 meter. Tegenwoordig traint ze op Papendal, bij Ciko'66 in Arnhem kwam zij tot rijping.

1 reactie

 • adri zuiderwijk

  4 maanden geleden
  Onze atletiektraining begon bij beton scheppen van 6 tot 6, ons trainer was een op geld beluste baas voor wie t nooit snel genoeg ging, krachttraining bestond uit de laarzen uit de modder te trekken met 2 zakken cement op de schouders waarna we 's avonds met speels gemak nog een halve marathon liepen, kunst is nooit moe te worden en altijd nog reserve te hebben dankzij onze tirannieke geldbeluste baas...jammer dat krachttraining alleen nog in de sporthonken lijkt te kunnen iov helpen hooien..
 1. Hidde van Amerongen geniet van eerste basisplaats met een teen minder bij vv Dieren
  PREMIUM

  Hidde van Amerongen geniet van eerste basis­plaats met een teen minder bij vv Dieren

  Na een paar invalbeurten stond afgelopen zaterdag zijn naam dan eindelijk bij de eerste elf op het wedstrijdformulier bij vv Dieren tegen OVC’85, een duel uit de tweede klasse C van het zaterdagvoetbal. Hidde van Amerongen, de pas 18-jarige boomlange spits, die afgelopen zomer overkwam van SC Rheden. Van Amerongen hield het ruim een uur vol, scoorde niet, maar leverde wel een bijdrage aan de verdiende 3-0 zege tegen de ploeg uit Oosterbeek.