Volledig scherm
Deelnemers van de trailrun. © Rob Jansen

Deelnemers enthousiast over nieuw parcours Bedriegertjestrail

Het nieuwe parcours van de Bedriegertjestrail is met enthousiasme ontvangen. Zwaarder, maar ook veel leuker en mooier, is de algemene tendens onder de hardlopers. De trail trok 100 deelnemers meer dan vorig jaar.

Trailen is hardlopen, maar over langere afstanden en op een selectiever, lees zwaarder, parcours. Meer heuvels, smalle paadjes en vaak met een lastige ondergrond. En trailen is hot. 

De deelnemers kunnen meer genieten van de omgeving en ervaren minder prestatiedruk. De afstanden zijn bij deze trail niet aangepast, want ook de loop kende een 6 en een 11 kilometer. Bart Combee, winnaar van de 11 kilometer, is enthousiast over de wijziging. ,,Dit is perfect. Dit parcours ligt me goed, want ik train minimaal drie keer per week hier in de bossen.” 

Zijn schoonvader, Harry van Dijk, is een van de founding fathers van de Bedriegertjesloop. ,,Dat brengt wat extra druk met zich mee, maar ik kan na vanavond weer thuiskomen”, grapte hij.

Spannend

Ook de organisatie blikt tevreden terug op de verandering. ,,We hebben 100 deelnemers meer dan vorig jaar en ook op het parcours is alles goed gegaan”, zei Bert Filius, van de organisatie. ,,Dat was wel spannend, want de 6 en 11 kilometer konden elkaar in theorie tegen komen.” 

De winnaar van de 6 kilometer, Gaby van Caulil, vond het parcours erg zwaar. ,,Ik dacht dat ze hip wilden doen door het trail te noemen, maar het was echt zwaar”, verzuchtte hij. ,,Veel single tracks en veel mul zand. Dan is de snelheid een stuk minder. We boffen wel met zulke mooie bossen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport