Volledig scherm
DFS Arnhem-handballer Sofiane Rhouma in actie. © Erik van 't Hullenaar

DFS Arnhem doet punt cadeau aan Hellas

De handballers van eredivisonist DFS Arnhem hadden zaterdagavond in sporthal Rijkerswoerd de zege voor het grijpen. Bij een 26-25 voorsprong voor de thuisploeg probeerde Sofiane Rhouma de 1,90 meter lange doelman van Hellas dertig seconden voor tijd met een lob te verschalken, maar die poging faalde. ,,Die bal had Sofiane vol langs zijn hoofd in de korte hoek moeten gooien”, zei DFS-coach Fred Michielsen.

Na een time-out van de bezoekers uit Den Haag scoorde de huidige nummer drie van de eredivisie in de laatste seconde de gelijkmaker: 26-26.

De teleurstelling bij de thuisploeg was dan ook groot, want na een 15-10 voorsprong bij rust was er voor DFS vijf minuten voor tijd bij een 25-22 stand nog steeds geen vuiltje aan de lucht.

Een punt tegen Hellas is op voorhand niet verkeerd, maar daar dacht trainer Fred Michielsen van DFS anders over. ,,Wij verliezen een punt”, sprak de coach. ,,Natuurlijk, als je kijkt naar de stand en naar de ambities en mogelijkheden van Hellas, dan zou je met een gelijkspel tevreden kunnen zijn, maar dit hadden we niet weg mogen geven.”

Topscorers DFS Arnhem: Thijs Geurds 8, Max Voermans 5.

Regiosport