Volledig scherm
DFS Arnhem, eerder dit seizoen. © Gerard Burgers

DFS Arnhem dolblij met extreem late gelijkmaker: ‘de klok stond op 59.59, één seconde binnen de tijd’

Een nederlaag leek voor de handballers van eredivisionist DFS Arnhem zondagmiddag onvermijdelijk. Vier minuten voor tijd leidde thuisploeg Lions 2 in de Sittardse Stadssporthal nog met 24-21. In een spannende slotfase zorgde Max Voermans op aangeven van Thijs Geurds in de allerlaatste seconde toch nog voor de gelijkmaker: 25-25.

Lions had bij een 25-24 stand en met nog vijftien seconden te gaan balbezit, maar de thuisploeg verspeelde de bal en maakte vervolgens een overtreding. Met nog vijf seconden op de klok begon DFS aan de laatste aanval, die doeltreffend werd afgerond.

De gelijkmaker werd door Lions fel betwist. ,,Er ontstond de nodige discussie of de goal net wel of net niet binnen de tijd werd gescoord”, zei DFS-coach Fred Michielsen. ,,Maar toen de bal het net raakte, stond de klok op 59.59, dus een seconde binnen de tijd. Ik was daarvoor al bewust bij de wedstrijdtafel gaan staan.”

Quote

Maar toen de bal het net raakte, stond de klok op 59.59, dus een seconde binnen de tijd.

Fred Michielsen, DFS Arnhem

De gelijkmaker zorgde voor een enorme ontlading bij spelers en staf van DFS. ,,Het was het gevolg van een meesterzet van de trainer”, grapte Michielsen, die zijn doelman in de slotfase bij balbezit verving door een veldspeler. ,,Vanaf dat moment ging Lions over van een offensieve dekking op een 6-0 dekking. Dat pakte voor ons goed uit, want daarvoor hadden we veel moeite met hun strijdwijze.”

Doelpunten DFS: Thijs Geurds 9, Max Voermans 4, Kjeld Dekker 3, Pascal Lucassen 3, Toine Bartholomeus 2, Sofiane Rhouma 2, Pim Voermans 1, David Petit 1.

Michielsen had tijdens de rust (11-11) nog wel wat aan te merken op zijn ploeg. ,,Want we rondden te vroeg af en maakten een paar technische fouten. Maar na rust hebben we laten zien wat we kunnen en stond ook de dekking goed. Dan kun je een lange neus maken naar je trainer”, zei Michielsen, die het kalanderjaar zaterdagavond met zijn ploeg afsloot bij de wok.

Met 15 punten uit 16 duels heeft DFS 10 punten meer dan nummer voorlaatst Olympia’89/DOS’80 en lijkt met nog zes duels voor de boeg veilig. Michielsen: ,,Daarom ben ik heel blij met dit punt en kunnen we ook de jeugd meer speelminuten geven.”

Regiosport