DFS Arnhem, eerder dit seizoen.
Volledig scherm
DFS Arnhem, eerder dit seizoen. © Gerard Burgers

DFS Arnhem geeft zege uit handen, Udi heeft vrede met gelijkspel

overzicht handbalIk ga met twee punten terug naar Brabant”, grapte trainer Fred Michielsen, coach van handbaleredivisionist DFS Arnhem en woonachtig in Breda. Het gelijkspel tegen Olympia ‘89/DOS ‘80 (30-30) was niettemin teleurstellend. Voor de ploeg uit Oss was het eerste punt na zeven duels.

,,Het was een kopie van onze wedstrijd van vorige week bij BFC”, concludeerde Michielsen. ,,We hebben onszelf weer tekortgedaan.”

Drie seconden voor tijd viel de gelijkmaker. ,,In de afweer moet je je hele ziel en zaligheid gooien om een goal te voorkomen”, sprak Michielsen, die het eerste punt voor de gasten verdiend noemde.

In de hoofdklasse B kwam Udi 1896 bij Unitas 2 ook niet verder dan een gelijkspel: 27-27 (14-16). Coach Clemens Brakenhoff had er, achteraf, vrede mee. ,,Omdat we drie minuten voor tijd nog met 30-27 achter stonden. Gezien de kansen hadden we voor rust verder weg moeten lopen, maar bij 19-19 kregen we na de pauze ineens drie goals achter elkaar tegen.”

Vermoeidheid speelde daarbij een rol. ,,De spoeling was dun. We misten Darwin Mus, Joost van Deelen en Jim Besselink”, zei Brakenhoff, die

Mike van de Koppel twaalf seconden voor tijd gelijk zag maken.

Handbalsters ESCA gaan onderuit bij HV Zwolle

De handbalsters van ESCA hebben in de hoofdklasse B een onverwachte nederlaag geleden bij HV Zwolle: 31-25 (13-13).,,Ik zoek niet snel naar een excuus, maar deze wedstrijd was niet te winnen”, zei ESCA-aanvoerster Cindy Sanders, doelend op het arbitrale duo. ,,Dat was dramatisch en de tegenstander had ons daar al op gewezen. Zij hadden daar al eerder mee te maken gehad en nu hadden wij pech.”

Sanders keek ook naar eigen falen. ,,We speelden zelf ook niet zo goed, maar geen man overboord.” Danique Nijland was de veel scorende uitblinkster bij ESCA.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport