DFS Arnhem met speels gemak langs Volendam 2

De handballers van DFS Arnhem zijn ook in hun derde duel in de eredivisie ongeslagen gebleven. Het bezoek aan Volendam 2 leverde de ploeg van trainer Fred Michielsen een ruime zege op: 23-40.

,,Ik zag wel een beetje op tegen deze wedstrijd, maar de spelers hebben blijkbaar goed naar ons geluisterd”, zei Michielsen, die vorige week na het gelijkspel bij WHC/Hercules (29-29) kritisch was over het optreden van zijn ploeg. ,,Maar nu is er compacter gedekt en ook Peter Kwint (doelman, red.) was heel goed.”

De openingsfase ging gelijk op, maar na zes Arnhemse treffers op rij was het gat geslagen (5-11). Na een 9-18 ruststand liep de tweede helft voor DFS op rolletjes. ,,Met vijf uit drie hebben we een goede start, maar E&O wordt zaterdag de eerste echte krachtmeting”, sprak Michielsen, die Pascal Lucassen en Thijs Geurds beiden tien keer zag scoren. Max Voermans was goed voor vijf goals.

Volledig scherm
Gevaar voor het doel van DFS Arnhem. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport