Volledig scherm
Spelmoment uit de wedstrijd van DFS Arnhem tegen Tachos. © Erik van 't Hullenaar

DFS Arnhem pakt na vijf duels weer eens de volle winst

ARNHEM - De handballers van DFS Arnhem maakten zaterdagavond in eigen huis kordaat een einde aan een slechte reeks in de eredivisie. Na vijf duels zonder zege (twee gelijke spelen en die nederlagen) werd Tachos uit Waalwijk met 32-26 verslagen.

In de eerste helft ging het gelijk op tussen de ploeg van Fred Michielsen en de gasten uit Noord-Brabant.

Het was scorend constant stuivertje wisselen maar via drie benutte strafworpen op rij van Toine Bartholomeus werd een 11-13 achterstand omgebogen in een 14-13 voorsprong waarna de ruststand op 16-14 kwam in het voordeel van DFS.

Veel reddingen

Na de pauze werd een slordige fase de Arnhemmers niet fataal door fantastisch keeperswerk van Peter Kwant. De 21-jarige doelman ranselde de ene na de ander bal uit zijn doel waardoor een voorsprong van vier punten vrijwel de hele tweede helft behouden bleef.

Toen DFS het scorend ook weer te pakken kreeg, liep de ploeg uit naar een 32-26 zege. En had Kwant na de rust evenveel reddingen verricht als zijn ploeg aan de andere kant doelpunten had gemaakt: 16 om 16.

Scores DFS Arnhem: Kjeld Dekker en Toine Bartholomeus (5), Max Voermans, Brandon van Londen, Thijs Geurts en Sofiane Rhouma (4), Pim Voermans (3), Dani Blom (2), David Petit (1).

Regiosport