Volledig scherm
Diederik Scheltinga, hier tijdens het NK triatlon 2017 in Nieuwkoop, won de crosstriatlon in Renkum overtuigend. © Orange Pictures/Ron Hoenson

Diederik Scheltinga laat metgezel in crosstriatlon achter bij het lopen

RENKUM - Diederik Scheltinga was zaterdag bij de crosstriatlon van RZC in Renkum de snelste op de olympische afstand (1,5 kilometer zwemmen, 30 km fietsen, 11 kilometer lopen).

De 33-jarige Arnhemmer had bij het zwemmen en fietsen nog gezelschap van Michael Krijnen uit Spanbroek, maar nam bij het hardlopen op het zware parcours ruim afstand.

Scheltinga won in een tijd van 2 uur 6 minuten en 41 seconden. Krijnen eindigde nog wel als tweede in 2.10,17. Arie de Jong uit het Friese Oosterwolde werd derde (2.10,35).

Joost Christiaans van het organiserende RZC kon zich niet in de strijd om de podiumplaatsen mengen. De Wageninger finishte als tiende in 2.16,16. Hij kwam na het zwemmen in de Neder-Rijn als 23ste uit het water, klom bij het fietsen naar de achtste plek, maar moest bij het looponderdeel weer twee plaatsen prijsgeven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport