Volledig scherm
Triathlon Gendt 2019. Diederik Scheltinga. Triathlon Gendt 2019. Triathlon Gendt © Fons Sluiter

Diederik Scheltinga wint tweede (halve) triatlon in week maar loopt teen stuk op stalen hek

DIDAM/RHEDEN Diederik Scheltinga (33) won zaterdag zijn tweede halve triatlon op rij; na Gendt nu die van Didam. Ongelukkige bijkomstigheid was dat de Rhedenaar zijn teen blesseerde. Hij stapte met zijn blote voet op de uitstekende ‘voet’ van een ijzeren hek. En dat een week voor het NK halve triatlon.

Het ongeluk(je) van de geboren Huissenaar, gebeurde tussen het fietsen en het lopen in. ,,Je komt met je blote voeten van de fiets omdat de schoenen aan de fiets blijven zitten. Niets bijzonders, dat doe ik altijd. Maar het was een beetje smal en ik stapte met mijn kleine teen op zo’n hek.”

Pijnlijk en vervelend, maar de adrenaline voorkwam een tussentijdse aftocht. En een heldere diag­nose. ,,Ik zag het bloeden, maar op adrenaline ga je verder, al heb ik een stukje gehinkt.”

Na afloop, met winst op zak, was de teen blauw en ,,heel erg dik” en ging er snel en strak tape omheen. Dat was er tot gisteravond nog niet af. De Rhedenaar was al weer vroeg op pad (4.00 uur) naar het Duitse Roth om broer Evert bij te staan op een hele triatlon. Die werd na zo’n achtenhalf uur sporten elfde. ,,Beetje beneden verwachting.”

De winst van Diederik in Didam was ‘volgens verwachting’. ,,Omdat je wel weet wie er mee doen en wat je tegenstanders kunnen, is het niet vreemd dat ik hier win. Het wereldje is niet groot.”

Wel kwam hij met minder voorsprong van de fiets dan gedacht, waardoor het lopen mogelijk een grotere uitdaging zou worden. ,,Daar wilde ik mij juist sparen voor het NK van volgende week. Op dat onderdeel loop je de meeste spierschade op. Nu had ik maar anderhalve minuut en dat is niet heel veel.”

Hij besloot er even aan te trekken en een rondje verder was het verschil al drie minuten. ,,Daarna deed ik het rustiger aan en werd het verschil alleen maar groter.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport