Volledig scherm
Dion Staring wordt letterlijk weggedragen na zijn laatste MMA-gevecht. © Erik van 't Hullenaar

Dion ‘Soldier’ Staring onder de indruk na laatste MMA-gevecht: ‘Echt heftig’

ARNHEM -  MMA-vechter Dion ‘Soldier’ Staring was dinsdagmiddag nog altijd niet echt bekomen van wat zijn afscheidspartij, zaterdagavond in sporthal Elderveld in Arnhem, allemaal had losgemaakt in de stad. Zowel fysiek als mentaal kreeg hij het te verduren op zaterdag, en de daaropvolgende dagen.

,,Zó veel telefoontjes, berichten, zelf Radio 1 stond op de stoep voor een interview”, vertelt Arnhemmer Staring (41), die zaterdag in de eerste ronde door zijn knie zakte en daarna verloor van Ruud Vernooij, die een regen van slagen op zijn hoofd liet neer kletteren, waarop de scheidsrechter ingreep en het gevecht vroegtijdig beëindigde.

,,Ik had echt niet verwacht dat het zo veel zou doen. Zelfs mensen die me belden en vertelden wat een kracht ze hadden geput uit wat ik heb laten zien. Dat ik een inspiratiebron voor ze ben. Echt heftig.”

Gehakt

Ook fysiek was hij de intensieve avond in Elderveld op dinsdag nog niet te boven. ,,Een blauwe plek onder mijn oog en een korst op mijn wenkbrauw. Maar dat boeit me niet zo veel. Het is mijn knie die echt gezwollen is en die kan ik niet buigen. Van een vorig gevecht, waarin ik er doorheen was gegaan net als nu, had ik nog een kniebrace liggen. Die heb ik nu om en daarmee kan ik in ieder geval bewegen. Verder is het een beetje behelpen.”


,,Maandag verwacht ik terecht te kunnen voor een mri-scan voor die knie. Dan weet ik pas wat er echt mis is. Dat is knokken, hè: waar gehakt wordt vallen spaanders.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport