Volledig scherm
DKOD begint zonder trainer/coach lekker (archieffoto)

DKOD kan het zonder coach, Bas Broenink maakt er 7 bij Oost-Arnhem

KORFBALARNHEM – De korfballers van Oost-Arnhem zijn in de hoofdklasse A van de veldcompetitie nog ongeslagen. Na de 27-22 thuiszege op HKV/Ons Eibernest van vorige week hield de ploeg van trainer Ron Steenbergen zaterdag in Groningen een punt over aan het bezoek aan Nic: 23-23.

Oost-Arnhem leidde bij rust met 13-15, kwam na de pauze met 19-16 achter, maar toonde karakter. Dat leverde na de treffer van Willemien Kragt (22-23) nog bijna de zege op, maar Nic kwam terecht op gelijke hoogte: 23-23. Bas Broenink scoorde zeven keer voor Oost-Arnhem.

Geen coach

DKOD, dit seizoen zonder hoofdtrainer/coach,  kwam voor het eerst in actie en boekte in 2D een verrassende zege op SDO: 16-14. De thuisploeg schoot als een komeet uit de startblokken (4-0), maar kwam daarna lange tijd niet tot scoren. Rico Derksen en Janneke Koehorst maakten kort voor de pauze een 4-6 achterstand ongedaan: 6-6.

Derkjan Hooijer zorgde in de laatste minuut voor de beslissing: 16-14. Roy Aarns scoorde vier treffers voor DKOD.

Rheko

Rheko verloor met 13-11 bij EKC Nääs. ,,We lieten voor rust goede aanvallen zien, maar scoorden te weinig”, sprak de nieuwe Rheko-trainer Rob Steenmeijer. ,,Na de pauze waren we de bovenliggende partij, maar de 9-3 achterstand was te groot om de winst nog te pakken. We kwamen nog terug tot 12-10, maar bij 13-10 was de wedstrijd gespeeld."

Rianne Janssen was volgens Steenmeijer de uitblinker bij Rheko.     

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Regiosport