Volledig scherm
DKOD begint zonder trainer/coach lekker (archieffoto)

DKOD kan het zonder coach, Bas Broenink maakt er 7 bij Oost-Arnhem

KORFBALARNHEM – De korfballers van Oost-Arnhem zijn in de hoofdklasse A van de veldcompetitie nog ongeslagen. Na de 27-22 thuiszege op HKV/Ons Eibernest van vorige week hield de ploeg van trainer Ron Steenbergen zaterdag in Groningen een punt over aan het bezoek aan Nic: 23-23.

Oost-Arnhem leidde bij rust met 13-15, kwam na de pauze met 19-16 achter, maar toonde karakter. Dat leverde na de treffer van Willemien Kragt (22-23) nog bijna de zege op, maar Nic kwam terecht op gelijke hoogte: 23-23. Bas Broenink scoorde zeven keer voor Oost-Arnhem.

Geen coach

DKOD, dit seizoen zonder hoofdtrainer/coach,  kwam voor het eerst in actie en boekte in 2D een verrassende zege op SDO: 16-14. De thuisploeg schoot als een komeet uit de startblokken (4-0), maar kwam daarna lange tijd niet tot scoren. Rico Derksen en Janneke Koehorst maakten kort voor de pauze een 4-6 achterstand ongedaan: 6-6.

Derkjan Hooijer zorgde in de laatste minuut voor de beslissing: 16-14. Roy Aarns scoorde vier treffers voor DKOD.

Rheko

Rheko verloor met 13-11 bij EKC Nääs. ,,We lieten voor rust goede aanvallen zien, maar scoorden te weinig”, sprak de nieuwe Rheko-trainer Rob Steenmeijer. ,,Na de pauze waren we de bovenliggende partij, maar de 9-3 achterstand was te groot om de winst nog te pakken. We kwamen nog terug tot 12-10, maar bij 13-10 was de wedstrijd gespeeld."

Rianne Janssen was volgens Steenmeijer de uitblinker bij Rheko.     

Regiosport