Volledig scherm
EKCA - DKOD, eerder dit seizoen. © Erik van 't Hullenaar

DKOD werkt zich omhoog, EKCA vaster op tweede plek

overzicht korfbalEKCA lijkt in de derde klasse D van de zaalkorfbalcompetitie de enige uitdager te worden van koploper Animo, dat na zes duels nog zonder verliespunten is. De Arnhemse ploeg won in de ‘strijd om de tweede plaats’ met 19-13 van Fortissimo, dat met een punt achterstand op EKCA aan het duel in Arnhem begon.

,,Verdedigend hebben we het scorende vermogen van Fortissimo goed lam gelegd door heel veel druk te geven op het schot en aanvallend hebben we het positioneel goed uitgespeeld”, vertelde EKCA-coach Arthur Lindeboom.

Na een 11-7 ruststand bleek EKCA na de pauze ook conditioneel wat fitter dan de gasten uit Ede. Lindeboom: ,,We zijn dan ook niet meer in problemen geweest.”

Bij EKCA, met 10 uit 6 vast op de tweede plek, waren Erik Tangerink, Jeffrey Kruisland en Laurent Rothuizen (allen 4) de beste schutters.

DKOD klom naar de vijfde plek door een 19-15 (10-11) zege op nummer laatst Zwaluwen. Bij rust zag het daar nog niet naar uit. ,,We speelden in de eerste helft in een te hoog tempo, waardoor we ook te veel fouten maakten”, legde DKOD-coach Jaap Jochems de vinger op de zere plek. ,,Voor rust misten we ook nog eens vier doorloopballen en een strafworp.”

Na de gelijkmaker van Eva van den Berg, meteen na rust, liep DKOD via 13-11 en 17-14 uit naar een 19-15 zege. Niels Vedder scoorde acht keer voor DKOD.

In 2D herstelde Rheko zich ondanks de nederlaag bij Duko (24-19, rust 14-11) van het povere duel van vorige week bij DWS. ,,We speelden een goede wedstrijd en hebben tot de laatste minuut gestreden. Duko was alleen qua schotvaardigehid beter”, zei Rheko-coach Gerben de Krey.

Het zat de bezoekers ook niet mee. De Krey: ,,Bij ons draaide de bal steeds net uit het mandje. Dat gebeurde acht, negen keer.” Topscorer: Peter van den Berg 4.

Regiosport