Volledig scherm
EKCA-DKOD, archieffoto. © Erik van 't Hullenaar

DKOD zet concurrenten op achterstand, EKCA legt zich neer bij suprematie Animo

overzicht korfbalDe korfballers van DKOD hebben in de strijd tegen degradatie prima zaken gedaan. In Zelhem was de ploeg van trainer Jaap Jochems in de derde klasse D veel te sterk voor SEV: 11-19 (5-12).

,,We hebben SEV en Zwaluwen nu op vier en vijf punten gezet en krijgen veel concurrenten ook nog thuis”, zei Jochems, die tegen SEV voor het laatst een beroep kon doen op zijn Chinese internationals Suen Sun en Austin Wang. ,,Zij keren terug, maar in ons spel verandert er niets. Het wordt wat zwaarder en in de rebound leveren we in. Dat wel.”

Het duel bij SEV was al snel beslist. DKOD kwam met 1-0 achter, maar binnen tien minuten waren de rollen al omgedraaid. Niels Veder scoorde acht keer voor DKOD.

EKCA, de nummer twee in 3D, kon het koploper Animo in Geldermalsen alleen in het begin moeilijk maken. Het werd uiteindelijk 27-15 (12-8). ,,Bij een 7-6 achterstand kregen we nog een grote kans op 7-7, maar verliezen van Animo is geen schande”, zei EKCA-coach Arthur Lindeboom. ,,Animo wordt de terechte kampioen. Een superfitte ploeg, aanvallend en verdedigend heel sterk.” Laurent Rothuizen was was met vijf doelpunten de beste schutter van EKCA.

Rheko kon het in 2D thuis niet bolwerken tegen Sparta Nijkerk: 19-27 (8-17). ,,We kregen geen poot aan de trapper”, verwoordde Rheko-coach Gerben de Krey het krachtsverschil tussen zijn ploeg en de gasten. ,,Sparta had meer schutters en daar hadden we verdedigend geen antwoord op. Aanvallend was het bij ons niet slecht, maar wij hadden heel vaak maar ‘een-schots-aanvallen’. De rebound was bijna altijd voor Sparta.”

De Krey maakt zich geen zorgen. ,,De twee volgende wedstrijden tegen Reehorst en Kesteren zijn belangrijk. Daarin moeten we punten pakken en ons veilig spelen.”

Regiosport