Hockeyer uit Velp eindigt na duel PW - Arnhem in het ziekenhuis met dubbele kaakbreuk
Volledig scherm
Hockeyer uit Velp eindigt na duel PW - Arnhem in het ziekenhuis met dubbele kaakbreuk © Getty Images/iStockphoto

Dubbele kaakbreuk hockeyer uit Velp: botsing of beuk?

updateENSCHEDE - Heeft de spits van hockeyclub AHC uit Velp zondag in de uitwedstrijd tegen PW uit Enschede (1-3) een dubbele kaakbreuk opgelopen als gevolg van een ‘beuk’ van de tegenstander? Of was er gewoon sprake van een harde botsing met ongelukkige afloop? 

De visies lopen sterk uiteen. AHC-coach Pierre Regnault sprak zondagavond van ‘een forse en opzettelijke beuk van de PW-aanvoerder’. ,,Die jongen ging de hele wedstrijd al extreem fysiek en agressief te werk. In deze situatie ging hij echt de grens over.”

De ‘dader’ is een andere mening toegedaan over het voorval aan het eind van de wedstrijd. ,,Bij het aannemen  van de bal ketste de bal van de stick van de spits van AHC. Vervolgens  had ik mijn stick op de bal en nog geen seconde later lagen we allebei op de grond. Een ongelukkige botsing. Beslist geen bewuste beuk van mijn kant”, laat de PW-aanvoerder maandagmorgen weten. 

Groene kaart

De aanvoerder, die vanwege ‘al het gedonder’ niet met naam en toenaam genoemd wil worden, zegt veel steunbetuigingen te hebben gehad. ,,Mensen die de wedstrijd hebben gezien, bezweren dat er geen opzet in het spel was.”

De aanvoerder herkent zich evenmin in de aantijging dat hij extreem fysiek en agressief zou hebben gespeeld. ,,Ik heb juist een aantal keren de gemoederen gesust. En de scheidsrechter heeft me geen groene kaart gegeven.”

Quote

Het was echt niet aangenaam om te zien. Zoiets heb ik nooit eerder meegemaakt.

Pierre Regnault , coach AHC

Wel kreeg hij geel na het incident. 

Over mogelijke agressie gesproken: daar heeft de PW-aanvoerder nog wel een sprekend voorval van. ,,Onze coach wilde na afloop nog iets kwijt aan de scheidsrechters en werd vervolgens door spelers van AHC bij de keel gegrepen.”    

Niet aangenaam

De spits van AHC heeft volgens AHC-coach Regnault een tijd zwaargewond en hevig bloedend op het veld gelegen. ,,Hij kon niet meer praten en wist niet meer waar hij was. Het was echt niet aangenaam om te zien. Zoiets heb ik nooit eerder meegemaakt.”

Later op de zondagavond werd duidelijk dat de spits geopereerd moest worden. Hij zal geruime tijd uit de roulatie zijn. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport