Eindelijk weer driepunter voor Upward, Eerste verlies HCM sinds winterstop

overzicht hockeyArnhem – De hockeyers van Upward weten na bijna een maand zonder zege eindelijk weer wat winnen is in de overgangsklasse B. De Arnhemmers waren zondag in Delft met 5-1 te sterk voor Ring Pass Delft en kregen de vierde plek daardoor steviger in handen.

Ties Koopmans (2), Douwe Dijkhuizen, Martijn Werre en Tom Hendriks troffen doel voor Upward.

HCM leed in de tweede klasse D haar eerste nederlaag sinds de winterstop tegen Zevenaar. In Arnhem zegevierden de bezoekers uit Zevenaar met 1-0. De Arnhemmers staan daardoor nog altijd voorlaatste op de ranglijst.

Volledig scherm
Hockeyers van Arnhem (wit blauw) in actie, eerder dit seizoen. © Erik van 't Hullenaar

Arnhemsche HC haakte in de derde klasse D definitief af in de strijd om de tweede plaats, en daarmee een eventuele promotie naar de tweede klasse. De Velpenaren verloren op eigen veld met 2-1 van Flevoland. Het gat naar nummer twee Leeuwarden, dat wel won van Steenwijk (4-1), liep daardoor op tot negen punten en lijkt daarmee onoverbrugbaar.

Maurits Driessen maakte het enige doelpunt namens Arnhem.

Oosterbeek gaf in datzelfde 3D een 3-0 voorsprong uit handen tegen Zutphen: 3-3. Bas de Nier (2) en Ted Greter scoorden.

Dieren verloor in de vierde klasse E met ruime cijfers bij Twente. In Hengelo werd het 8-0.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport