Falcons' zwaargewichten sleuren derde zege binnen

Arnhem Falcons heeft de derde zege van het eredivisieseizoen binnen. De American Footballers wonnen eerste paasdag nipt bij Leiden Lightning, 9-10.

De voorsprong werd behaald door een touchdown van Lennard Harris en een fieldgoal van Christof Schraven. Voor Harris, één van de motoren van de Falcons in zowel aanval als verdediging, was het pas de eerste td van het seizoen. ,,Heel erg verdiend, hij heeft al zo veel voorbereidend werk gedaan, nu kon hij het eindelijk zelf afronden", zei assistent-coach Arend Slijkhuis.

Het bleef in Leiden spannend tot de laatste minuut. ,,Het was echt billenknijpen tot de allerlaatste play. Leiden stond op inches van de endzone, ze hadden maar een heel klein stukje nodig om te scoren. Al onze big guys werden ingezet om ze voor de lijn tegen te stoppen. En met succes."

Door de zege houden de Arnhemmers zicht op een plek in de playoffs om het kampioenschap. Het restant van de reguliere competitie bestaat uit louter thuiswedstrijden, te beginnen tegen Utrecht Dominators op 5 mei.

Volledig scherm
Falcons kijken toe. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport