Volledig scherm
Schaakgrootmeester Willy Hendriks © Barth Plomp

Favorieten laten geen steken vallen tijden Open NK schaken

DIEREN – In de eerste ronde van de strijd om de Open Nederlandse schaaktitel heeft titelverdediger Dimitri Reinderman geen fout gemaakt. De Amsterdamse grootmeester versloeg de Limburger Ruud van Meegen dankzij een ver opgerukte vrijpion.

Deze uitslag was een van de te verwachten uitslagen in de openingsronde van het Open NK in Dieren. De toernooiorganisatie zag de tien aanwezige grootmeesters allen zonder al teveel problemen hun partijen tot winst voeren.

Vrijpion
Willy Hendriks meldde zich op de laatste moment nog aan als deelnemer. De Zutphense schaakmeester van de Arnhemse eersteklasser De Toren kwam in de openingsronde niet langs de Duitser Benjamin Nachbar. Een vrijpion leverde Hendriks wel een plus op, maar geen zege. De ASV-er Michiel Blok bleef kansloos tegen Igor Khenkin. De Duitser offerde een kwaliteit en dat bracht hem via een tweetal vrijpionnen de zege.

Velpenaar Mees van Osch versloeg de Fries Stef van der Zon en de Dierenaar Tom Bus greep met een stuk meer vreselijk mis tegen de Indiër Tickoo Sahil.

Regiosport