Volledig scherm
Ella Haavisto tijdens de finale van de Windmill Cup. © Marc Pluim

Finse en Argentijn winnen Windmill Cup in Velp

Met twee zinderende finales in het enkelspel werd de Windmill Cup in Velp in stijl afgesloten. De Finse Ella Haavisto en Santiago de la Fuente uit Argentinië grepen zaterdagmiddag de eindwinst. De slotdag van het toernooi werd goed bezocht, de talenten streden voor volle tribunes op de banen van TV Beekhuizen om de prijzen.

Voor de Finse Ella Haavisto betekende de overwinning in de finale meer dan een daverende verrassing en een persoonlijk hoogtepunt. Nooit eerder won een tennisser uit haar land een toernooi op de internationale toer. In de finale was zij in drie sets te sterk voor de Oekraïense Lyubov Kostenko.

Het Argentijnse toptalent Santiago de la Fuente rekende op zijn beurt in de finale af met Lorenzo Musetti uit Italië. De twee talenten maakten er een hoogstaand duel van, waarin Musetti zich meermaals terugvocht van een ruime achterstand, maar uiteindelijk toch zijn meerdere moest erkennen. De la Fuente, een veelwinnaar op de internationale toer, won ook de dubbelfinale bij de jongens. Met landgenoot Roman Burruchaga versloeg hij Natan Rodrigues uit Brazilië en Uruguayaan Francisco Llanes.

Kostenko, verliezer in de finale van het enkelspel, trok ook aan het kortste eind in de finale van het dubbelspel. Met haar landgenote Anna Sierkova verloor zij van het Italiaanse duo Melanie Delia/Federica Sacco.

Nederlands succes bleef deze week beperkt tot de verliezersronde. Frank Jonker uit Pernis verloor in de finale van de Italiaan Rottoli, terwijl Tess Demien met 6-3, 6-4 won van de Oekraïnse Anna Sierkova.

Uitslagen Windmill Cup

Enkelspel jongens U14: De la Fuente (Arg) – Musetti (Ita) 6-3, 7-5.

Enkelspel meisjes U14: Haavisto (Fin) – Kostenko (Oek) 6-4, 6-7(3), 6-4

Dubbelspel jongens U14: De la Fuente (Arg)/Burruchaga (Arg) – Rodrigues (Bra) /Llanes (Uru) 6-4, 5-7, 10-7

Dubbelspel meisjes U14: Delia (Ita)/ Sacco (Ita) – Kostenko (Oek)/ Sierkova (Oek) 6-3 2-6 10-7

Verliezersronde, finale jongens: Rottoli-Jonker 7-6 (3), 6-4

Verliezersronde, finale meisjes: Demien – Sierkova 6-3, 6-4

Regiosport