Volledig scherm
Frank Futselaar op archiefbeeld. © Jan Ruland van den Brink

Frank Futselaar teleurgesteld over NK 10 km

Arnhemmer Frank Futselaar moet genoegen nemen met een vijfde plaats op het Nederlands kampioenschap 10 kilometer. Hij had gehoopt mee te strijden om de medailles, maar kwam uiteindelijk en halve minuut te kort.

,,Ik ben teleurgesteld. Halverwege miste ik de aansluiting met de groep Nederlandse lopers en werd langzaam het gat groter”, analyseert Frank Futselaar. ,,De tijd is niet slecht. Daarmee had ik vorig jaar een zilveren medaille gewonnen.” Het niveau was dit jaar beduidend hoger. De top drie liep rond de 29 minuten, precies wat Frank Futselaar voorspeld had om mee te kunnen doen om de ereplaatsen. Hij kwam met 29.34 minuten iets meer dan een halve minuut te kort voor brons. Michel Butter won in 28.54 minuten gevolgd door de twee jongelingen, Bart van Nunen (28.56) en Stan Niesten (29.03). Futselaar loopt nogal eens samen met Van Nunen, die in Arnhem traint onder bondscoach Grete Koens.

Frank Futselaar gaat zijn teleurstelling snel verwerken, want komend weekend staat het volgende Nederlands kampioenschap voor de deur. Hij loopt zondag 17 februari 3.000 meter indoor in Apeldoorn. ,,Ik weet dat het niveau goed is”, aldus Futselaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport