Geen beloning voor goede spel handbalsters DFS

De handbalsters van DFS Arnhem in de hoofdklasse B in zeer aantrekkelijk thuisduel met HV Zwolle net aan de verkeerde kant van de score: 30-31. ,,De winnende treffer van de bezoekers viel in de zoemer”, zei trainer Egon Floors. ,,Dat was natuurlijk heel zuur.”

Over het spel van zijn ploeg was Floors erg te spreken. ,,Als je kijkt naar de eerste vier wedstrijden van 2019 en nu, is dat een wereld van verschil. Er zit een stijgende lijn in. Ons tempo lag hoog en in de omschakeling hebben we veel gescoord.”

Vanaf de eerste minuut kreeg DFS-speelster Lenna Duin persoonlijke bewaking. ,,Dat vind ik een zwaktebod”, zei Floors. ,,Als je dat doet, dan heb je geen oplossing in de dekking.”

DFS profiteerde wel van de geboden ruimte en scoorde dertig keer. Dat bleek uiteindelijk een goal te weinig. Vivian van Zadelhoff was topschutter met twaalf treffers. Sam Vermetten en Lenna Duin scoorden vier keer.

ESCA had bij koploper Lettele weinig in te brengen. De ploeg van coach daan Soumokil verloor met 29-18.

Volledig scherm
Stockfoto. © Stock.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport