Oost-Arnhem en Wageningen strijden om de bal in het drukbezette Arnhemse sportcentrum Valkenhuizen. Archieffoto.
Volledig scherm
Oost-Arnhem en Wageningen strijden om de bal in het drukbezette Arnhemse sportcentrum Valkenhuizen. Archieffoto. © Mike Bekkers

Gehavend Oost-Arnhem mist scherpte tegen DSC, DKOD en Rheko verliezen van koplopers

overzicht korfbalDe korfballers van Oost-Arnhem misten zaterdagmiddag de nodige scherpte. Het gevolg was dat de ploeg van trainer Ron Steenbergen in sporthal Valkenhuizen onderuit ging tegen DSC: 29-34 (16-18).

Dalto, koploper in de hoofdklasse B, won wel en heeft nu een voorsprong van vier punten de Arnhemse formatie. Oost-Arnhem is echter al verzekerd van de tweede plaats en ook die geeft recht op een plek in de kruisfinales om promotie naar de Korfbal League.

Doelpunten Oost-Arnhem: Willemien Kragt 7, Matthijs Baerends 5, Job van de Pijpekamp 4, Thijs Broenink 3, Nynke Lokhorst 3, Rick Verdouw 3, Anouk Damen 2, Tim Pels 2.

Bij Oost-Arnhem ontbraken Bas Broenink en Noa Kapteyn. ,,We willen eind maart topfit aan de play-offs beginnen”, legde aanvoerder Rick Verdouw hun afwezigheid uit. ,,Je moet dus voorkomen dat blessures gaan opspelen of verergeren en Noa en Bas waren niet fit genoeg.”

Play-offs

KCC uit Capelle aan den IJssel wordt zo goed als zeker de tegenstander in de halve finale van de play-offs.  In een ‘best of three’ worden de finalisten bekend. De finale wordt op 28 maart gespeeld in de PKC-hal in Papendrecht. De winnaar van de eindstrijd promoveert naar de Korfbal League. De verliezer krijgt tegen de nummer negen van de Korfbal league nog een herkansing.

DKOD lijdt ingecalculeerd verlies bij koploper Animo

De korfballers van DKOD hebben in de derde klasse D een forse nederlaag geleden bij koploper Animo: 28-8. ,,We hebben twintig minuten goed partij gegeven”, zei DKOD-coach Jaap Jochems. ,,Animo liep via 3-2 en 4-2 uit naar een 12-4 ruststand en na de pauze ging het nog harder. Van 15-7 naar 26-7. Animo is ook een topfitte ploeg.” 

In 2D verloor Rheko van KVZ (11-13). Na de zege van vorige week op Kesteren, knokte Rheko zaterdagavond voor elke meter, maar het kwam tekort tegen de koploper.

EKCA krijgt korfballes van bezoekend HKC

De korfballers van EKCA hadden in 3D weinig in te brengen tegen het bezoekende HKC. De Arnhemse ploeg, kansloos voor de titel en al lang en breed veilig, ging in eigen hal fors onderuit: 11-28. 

,,Een gewaardeerde supporter van EKCA zei dat HKC pijnlijk onze zwakke punten blootlegde”, zei EKCA-coach Arthur Lindeboom. ,,Daar kan ik zelf wel wat aan toevoegen. Wij hebben vanaf de eerste minuut niet laten zien wat onze sterke punten zijn.” Een lichtpuntje was er wel. ,,De invalbeurt van de jonge Maurits-Jaap Verburg, die ook nog eenmaal scoorde”. 

Topscorer: Hidde Hoegen 4.

Regiosport